2 redenen om tv te kijken

1 zwarte komedie

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

RTL7, 20.30-22.35u.

Verrassend debuut van de toen 29-jarige regisseur Guy Ritchie (die onlangs een comeback maakte met zijn nieuwe film Sherlock Holmes, die sinds vorige week in de bioscopen draait) is een zwarte komedie over kruimeldieven, gelukszoekers en krijgsheren in de onderwereld van East End. Gecompliceerd en gewelddadig als Pulp Fiction, anarchistisch en geestig als Trainspotting. (Guy Ritchie, 1998).

2 docu

AVRO Close up: Van Hitchcock tot David Lynch - Film en het onderbewuste

Ned.2, 23.00-23.55u.

Documentaire. Cinema en psycho-analyse hebben veel met elkaar gemeen. Beide houden zich graag bezig met dromen, angsten, en verlangens: de obsessies van het onderbewuste. Talloze regisseurs, van Hitchcock tot David Lynch, hebben zich laten inspireren door het onderbewuste, vaak met hypnotiserende films als resultaat.