Winterweer treft Duitsland en Engeland

In Duitsland zorgt zware sneeuwval voor chaos op de wegen en ook in Groot-Brittannië werden afgelopen weekend records gebroken.

In Duitsland zorgt zware sneeuwval voor chaos op de wegen. In Beieren en het zuiden van het land zijn veel ongelukken gebeurd. Door honderden aanrijdingen staan er veel files op de Duitse wegen. Vrachtwagens die niet verder kunnen blokkeren de wegen.

Ook Groot-Brittannië is in de ban van het winterweer. Hevige sneeuwbuien hebben geleid tot sluiting van honderden scholen en bedrijven in Schotland, Noord-Ierland en het noord-oosten van Engeland. De kou en sneeuw houdt voorlopig aan. Zie hier de actuele weersituatie.

Het weer in Groot-Brittannië heeft afgelopen weekend records gebroken. De nacht van zaterdag op zondag was de koudste novembernacht ooit in veel delen van het land. In het westelijke Llysdinam zakte de temperatuur naar min 17,3 graden, in het noordelijke Glascarnoch vroor het 15,3 graden.

Op zaterdag viel in veel plaatsen in Groot-Brittannië de zwaarste sneeuwval sinds zeventien jaar, voor deze tijd van het jaar.

Vanochtend vroeg werd het vliegveld in München gesloten door de hevige sneeuwval (Foto AP)Vanochtend vroeg werd het vliegveld in München gesloten door de hevige sneeuwval (Foto AP)

Werkmannen scheppen sneeuw van het dak van het voetbalstadion in München (Foto AP)Werkmannen scheppen sneeuw van het dak van het voetbalstadion in München (Foto AP)

Een hoofdweg in Newcastle is deels afgesloten door de zware sneeuwval in het noord-oosten van Engeland. Het winterweer houdt nog zeker een paar dagen aan (Foto AP)Een hoofdweg in Newcastle is deels afgesloten door de zware sneeuwval in het noord-oosten van Engeland. Het winterweer houdt nog zeker een paar dagen aan (Foto AP)

Auto's en wegen zijn bedekt met sneeuw in Gateshead in het noord-oosten van Engeland (Foto AP)Auto's en wegen zijn bedekt met sneeuw in Gateshead in het noord-oosten van Engeland (Foto AP)

Een familie in de sneeuw in Gateshead, Engeland (Foto AP)Een familie in de sneeuw in Gateshead, Engeland (Foto AP)

    • Marije Willems