vandaag

In het nieuws:

Premier Rutte brengt een bezoek aan de Franse president Sarkozy. Ze gaan praten over de onderlinge relatie tussen Nederland en Frankrijk en over verschillende onderwerpen die in de Europese Unie spelen, zoals de financiële situatie in de eurolanden. Ook zal Rutte kennismaken met premier François Fillon.

Staatssecretaris Ben Knapen (Buitenlandse Zaken) vertegenwoordigt maandag en dinsdag in de Libische hoofdstad Tripoli Nederland op de top van de Europese Unie en Afrika. Knapen zal daar ook gesprekken voeren met Afrikaanse leiders.

In Den Haag start het proces van Stichting Privacy First en 22 mede-eisers tegen de Paspoortwet. De omstreden opslag van biometrische gegevens in Nederland dient volgens hen om principiële en om veiligheidsredenen te worden stopgezet. Het zou bovendien in strijd zijn met internationale verdragen.