Studenten protesteren in Groningen en Den Haag

Op dit moment protesteren in Groningen en Den Haag studenten tegen de onderwijsplannen van het kabinet. Volgens organisator Comité Gronings Ontzet staan duizend studenten op de  Grote Markt in Groningen. In Den Haag, bij het gebouw van de Tweede Kamer, zijn het er enkele honderden, veelal gehuld in blauwe vuilniszakken.

Het kabinet is van plan om de studiefinanciering in de masterfase af te schaffen en studenten te beboeten als zij langer studeren. Op de spandoeken waren leuzen als ‘Bachelor plus drieduizend boete, voor de rest Eurocard/Mastercard’ en ‘Gezocht: rijke ouders’.

De studenten denken dat de drempel om te gaan studeren voor veel jongeren te hoog wordt door de maatregelen.

De studentenacties worden georganiseerd door onder meer de SP en de studentenvakbond LSVb.

    • Ward Wijndelts