Sport kort

Schaatser Bob de Jong enige Nederlander met zege in Hamar

HAMAR. Bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar heeft Bob de Jong dit weekeinde als enige Nederlandse schaatser een afstandszege behaald. De Jong won gisteren de 10 kilometer in 13.05,83. De Rus Ivan Skobrev werd tweede in 13.11,26, voor Jorrit Bergsma (13.13,98). De Jong gaf na zijn zege aan dat hij meedoet aan de marathon op natuurijs in Noordlaren, die vanavond of morgenmiddag wordt verreden. In Hamar eindigden de Nederlandse schaatssters gisteren als derde bij de ploegachtervolging, na Rusland en winnaar Canada. Marrit Leenstra werd tweede op de 1.500 meter, die werd gewonnen door de Canadese Christine Nesbitt. (ANP)

Herzog snelste bij Warandeloop Tilburg

TILBURG. Adrienne Herzog heeft gisteren de internationale Warandeloop gewonnen. De in Spanje woonachtige Nederlandse atlete was in de bossen bij Tilburg de snelste over 8.100 meter, in een tijd van 27.30 minuten. De Belgische Veerle de Jaeghere werd tweede, voor Joelija Roeban uit Oekraïne. Bij de mannen liep Kalid Choukoud naar de tweede plaats op de 10.000 meter. De Nederlander moest alleen de Duitse winnaar Steffen Uliczka voor zich dulden. (ANP)

Sauerbreij winnares van WB in Oostenrijk

HOCHFUGEN. Snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft haar eerste wereldbekerzege van het seizoen binnen. De Nederlandse olympisch kampioene won zaterdag de sterk bezette parallel reuzenslalom in Hochfugen. Ze versloeg in de finale de Oostenrijkse Patrizia Kummer. (ANP)

Springruiter Thijssen wint ook in Zweden

STOCKHOLM. Leon Thijssen heeft gisteren weer een belangrijke zege behaald. De Nederlandse springruiter won de Grote Prijs van Stockholm. Vorige week was Thijssen de beste bij Jumping Indoor Maastricht. In Zweden had ook dressuuramazone Adelinde Cornelissen succes. Zij won de wereldbekerwedstrijd. (ANP)

Amsterdam leidt na zege in hockeytopper

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM. De hockeyers van Amsterdam hebben gisteren op eigen veld de topper tegen Oranje Zwart gewonnen: 2-1. Door de overwinning gaat Amsterdam nu aan de leiding in de hoofdklasse, dankzij een beter doelsaldo dan Oranje Zwart. Bloemendaal versloeg thuis HDM met 4-2 en staat derde.