Pipo komt terug, uit België

Sapperdeflap en Plopperdeplop! Pipo komt terug op televisie, maar met een Vlaams accent. De Belgische producent Studio 100 wil een nieuwe serie beginnen over de clown.

Actrice Belinda Meuldijk, dochter van de in 2007 overleden Pipo-schrijver Wim Meuldijk, zegt in De Telegraaf dat zij schrijft aan nieuwe afleveringen: „Alle karakters komen erin voor. Klukkluk, de bange indiaan, de circusdirecteur Dikke Deur en natuurlijk lieve Mamaloe en dochter Petra.”

Pipo is een van de helden van de Nederlandse televisie. Zijn avonturen werden uitgezonden van 1958 tot 1980, met in de hoofdrol Cor Witschge. Belinda Meuldijk probeerde de serie eerder al terug te brengen. In 1999 werd de pilot van een zesdelige serie gemaakt, Pipo en de Bosbas, maar omroepen zagen er geen heil in. De aflevering leidde tot de bioscoopfilm Pipo en de p-p-parelridder (Martin Lagestee, 2003). Vorig jaar volgde de musical Pipo en de Gestolen Stem.

Studio 100 is bekend van successen als popgroep K3, Kabouter Plop, Mega Mindy en Piet Piraat. Meuldijk toont zich gelukkig met de producent: „Studio 100 is toch een beetje de Disney van Europa.”