op nrcnext.nl

Bellenblaaskipanimatie

Een soort bellenblaaskip beleeft een serie onwaarschijnlijke avonturen in een psychedelische animatieclip van regisseurs Michiel ten Horn en Maarten J. Berkers. Seks, alcohol en electro-funk is de thematiek voor ‘Put it Back Down’ van producer/zanger Bas Bron, alias Seymour Bits, de producer van De Jeugd Van Tegenwoordig en de frontman van de band Bastian. De clip ging eerder deze maand in première tijdens het Holland Animation Film Festival en is door gastblogger Job de Wit uitgeroepen tot clip van de week.

50 dagen op zee uit liefde

Geen verraderlijke stroming, geen noodlottige speling van het getij en ook geen defect kompas. De drie tienerjongetjes, die vijftig dagen lang verdwaald op de Stille Oceaan hebben rondgedreven, kunnen alleen hun onstuimige hormonen de schuld geven. Ze waren namelijk gewoon op zoek naar een paar meisjes, zo zei een broer van één van de jongens zaterdag tegen CNN .Ze zouden op vijf oktober op Atafu, één van de drie Tokelau-eilandjes (tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii in), een paar meisjes hebben ontmoet tijdens een rugbytoernooi, zo vertelde de broer. Na afloop moesten de meisjes weer naar huis, gelegen op Nukonou, het middelste eiland in de keten. Het drietal ging de meisjes achterna.