Nog kouder

Het is winter in Nederland, met ijs en sneeuw. De komende dagen wordt het nog veel kouder en komt er vooral in de nacht naar donderdag weer sneeuw. Opvallend is de straffe oostenwind die de gevoelstemperatuur omlaag drukt. Vanavond en vannacht valt vooral in het zuiden nog af en toe wat sneeuw. In het noorden is het droog en klaart het op. Doordat het flink waait, wordt het niet kouder dan min 4 graden.

Morgenochtend wordt het ook in het zuiden droog en klaart het op. Alleen op de Wadden valt er enkele sneeuwbui. Buiten waait een straffe oostenwind, op de Wadden krachtig. Door de wind voelt het veel kouder aan dan de 2 graden op de thermometer.

Op de heldere dinsdagnacht wordt vanuit Duitsland zeer koude en droge lucht aangevoerd. Ondanks de doorstaande wind wordt het kouder met minima tussen -5 en -10 graden.

Woensdag overdag blijft het 2 tot 7 graden vriezen. Tot de namiddag blijft het droog en is er ruimte voor de winterzon. Daarna neemt de bewolking vanuit het zuidoosten toe op en gaat het weer sneeuwen. Omdat het flink blijft waaien kan het de sneeuw verstuiven. Donderdag en vrijdag waait het niet meer zo hard en valt er af en toe nog een sneeuwbui. Het blijft koud met ’s nachts op veel plaatsen strenge vorst.