Kort nieuws Economie

Philips krijgt nieuwe financieel topman

Amsterdam, 29 nov. Financieel directeur Pierre-Jean Sivignon van Philips vertrekt per 31 maart 2011. Hij wordt vervangen door Ron Wirahadiraksa, die nu financieel directeur is van de gezondheidstak van Philips. Dat maakte het elektronicabedrijf vandaag bekend. De Fransman Sivignon, die sinds 2005 bij Philips werkte, zet zijn carrière buiten het bedrijf voort. De 50-jarige Nederlander Wirahadiraksa werkt sinds 1987 bij Philips en is sinds 2008 financieel directeur bij Philips Healthcare. (ANP)

Tonijnvangst wordt in 2011 beperkt

Parijs, 29 nov. Vissers mogen volgend jaar wereldwijd 12.900 ton tonijn vangen, 600 ton minder dan dit jaar. Dat heeft de Internationale commissie voor het behoud van de Atlantische tonijn (Iccat) zaterdag in Parijs besloten. Verder worden verschillende bedreigde haaiensoorten voortaan beschermd. Het bestand aan blauwvintonijn is de laatste veertig jaar met 75 procent afgenomen door overbevissing en illegale visserij. De vis is bijna uitgestorven. (ANP)

Duitsers investeren in vastgoed NL

Amsterdam, 29 nov. Duitse investeerders worden actiever op de Nederlandse vastgoedmarkt, vooral in de Randstad. Dit stelde het ING Economisch Bureau vandaag in een kwartaalbericht. Vooral pensioenfondsen zien kansen op de Nederlandse markt. De Duitse beleggers kopen kantoorpanden die zijn bezet door kredietwaardige huurders waarvan het contract nog langere tijd doorloopt. (ANP)