In beeld: protestacties in Zuid-Korea tegen Kim Jong-il

Zuid-Koreaanse veteranen en oorlogsweduwen verbranden portretten van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il (rechts) en zijn zoon Kim Jong Un tijdens een actiebijeenkomst om de Noord-Koreaanse aanval te veroordelen ( Foto AP)

Een lid van de Korea Invaliden Veteranen Organisatie slaat tegen een brandende pop van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il en daarnaast zijn zoon Kim Jong Un (Foto AP)Een lid van de Korea Invaliden Veteranen Organisatie slaat tegen een brandende pop van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il en daarnaast zijn zoon Kim Jong Un (Foto AP)

Zuid-Koreaanse veteranen wonen een protestactie in Seoul bij om de Noord-Koreaanse aanval op Noord-Korea te veroordelen (Foto AP)Zuid-Koreaanse veteranen wonen een protestactie in Seoul bij om de Noord-Koreaanse aanval op Noord-Korea te veroordelen (Foto AP)

Een Zuid-Koreaanse invalide veteraan doet mee aan de protestactie in Seoul (Foto AP)Een Zuid-Koreaanse invalide veteraan doet mee aan de protestactie in Seoul (Foto AP)

Zuid-Koreaanse invalide veteranen tonen zich strijdbaar achter een beeltenis van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il (Foto AP)Zuid-Koreaanse invalide veteranen tonen zich strijdbaar achter een beeltenis van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il (Foto AP)

    • Marije Willems