Familie Picasso wil 271 schilderijen van elektricien terug

Een gepensioneerde elektricien bezit 271 echte Picasso’s en de familie van Picasso wil ze terug. Volgens de familie van de in 1973 overleden Spaanse kunstenaar kan het niet zo zijn dat Picasso zoveel kunstwerken heeft geschonken aan één persoon. De familie beschuldigt de man van het aannemen van gestolen goederen.

Pablo Picasso ( Foto AP)

Een gepensioneerde elektricien bezit 271 echte Picasso’s en de familie van Picasso wil ze terug. Volgens de familie van de in 1973 overleden Spaanse kunstenaar kan het niet zo zijn dat Picasso zoveel kunstwerken heeft geschonken aan één persoon. De familie beschuldigt de man van het aannemen van gestolen goederen. Dat meldt de Franse krant Libération vanochtend.

Deskundigen schatten de waarde van de collectie op 60 miljoen euro.

De elektricien, Pierre Le Guennec, had Claude Picasso, zoon van de kunstenaar en beheerder van diens nalatenschap, geschreven om na te gaan of alle kunstwerken authentiek zijn. Toen bleek dat dit het geval was diende de familie de aanklacht in.

Le Guennec zegt dat hij alle 271 kunstwerken van Picasso of diens vrouw heeft gekregen. De Fransman heeft vroeger een aantal alarmsystemen gemonteerd bij verschillende residenties van Picasso, gedurende de laatste drie jaar van Picasso’s leven.

Wat heeft de elektricien in huis?

  • Schilderijen, inclusief 9 kubistische werken (goed voor circa 40 miljoen euro), een aquarel uit Picasso’s blauwe periode, portretten van zijn eerste vrouw Olga
  • Schetsen en tekeningen
  • Lithografieën
    • Marije Willems