En dit gebeurde ook in het weekend

Dutch soccer player Wesley Sneijder poses with his wife Ramona Streekstra prior to the presentation of the Armani Spring-Summer 2011 fashion collection, during the fashion week in Milan, Italy, Monday, Sept. 27, 2010. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Doelman Edwin van der Sar is bezig aan zijn laatste seizoen voor Manchester United. Dit liet zijn coach Alex Ferguson gisteren weten aan de Britse krant The People. „Ik heb inmiddels geaccepteerd dat dit voor Edwin zijn laatste seizoen is”, vertelde de Schot. „Zijn vertrek zal een groot verlies voor Manchester United zijn.” Zelf heeft Van der Sar zich nog niet over zijn toekomst uitgesproken. United heeft inmiddels al een opvolger gevonden voor de Nederlandse recordinternational in de persoon van de Deen Anders Lindegaard.

Wesley Sneijder is één van de genomineerden voor de verkiezing van sportman van het jaar. De middenvelder van Internazionale, waarmee hij dit jaar onder andere de Champions League won, heeft concurrentie van Sven Kramer (olympisch kampioen vijf kilometer) en Mark Tuitert (olympisch kampioen 1.500 meter). Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Nicolien Sauerbreij, Ireen Wüst (beiden olympisch kampioen) en zwemster Linsy Heister (Europees kampioen tien kilometer open water). De genomineerde sportploegen zijn het Nederlands voetbalelftal (finale WK), de dressuurploeg (goud Wereldruiterspelen) en de zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof (wereldkampioen 470-klasse). De verkiezing is op 14 december.

Op de NK judo voor vrouwen in het topsportcentrum in Rotterdam wisten drie judoka’s hun nationale titel te prolongeren.Birgit Ente (-48 kg), Kitty Bravik (-52 kg) en Anicka van Emden (-63 kg) werden wederom Nederlands kampioen. Oud-wereldkampioene Marhinde Verkerk won, na afwezigheid vorig jaar, weer de Nederlandse titel in de klasse tot 78 kilogram. Ook Juul Franssen (-57 kg), Kim Polling (-70 kg) en Janine Penders (+78 kg) werden kampioen.

Baanwielrenner Peter Schep heeft voor de derde keer in zijn carrière een zesdaagse op zijn naam geschreven. Op de baan van ’t Kuipke in Gent was hij met zijn Belgische partner Iljo Keisse de beste. Schep won eerder in 2006 met landgenoot Danny Stam in Amsterdam en in 2009 in Rotterdam met de Spanjaard Joan Llaneras. Schep vertrekt nu naar Melbourne in Australië om daar deel te nemen aan de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.