En dit gebeurde er nog in het weekend

Een 44-jarige Nijmegenaar heeft zondagmiddag zijn parachutesprong bij het paracentrum van vliegveld Teuge niet overleefd. Zijn parachute en noodparachute gingen niet open. De man was een ervaren parachutist die deel uitmaakte van een groep parachutisten die individueel uit een vliegtuig sprongen. (ANP)

Supporters van voetbalclub ADO Den Haag hebben zondagmorgen met vijftig à tachtig auto’s korte tijd een deel van de A13 richting Rotterdam geblokkeerd. De ME greep in, arresteerde acht mensen en sloot de A13 gedeeltelijk af. Dat leidde tot een file van acht kilometer. De „ludieke actie”, zoals directeur van ADO Vierling de blokkade noemde, was een protest tegen het besluit van de burgemeester van Rotterdam om slechts een beperkt aantal ADO-aanhangers de wedstrijd tegen Feyenoord te laten bijwonen. ADO verloor met 2-1. (ANP)

Een verzoeningsdaad van PVV-Kamerlid Lucassen op zaterdag: oude buurtgenoten in Haarlem trakteerde hij op bossen bloemen en cadeaubonnen à 50 euro. Lucassen had van 2006 tot 2009 zijn buren bedreigd en geïntimideerd, zeiden bewoners eerder. Zo leegde hij emmers water over hondenbezitters die hem niet aanstonden. Voorzover bekend is de verzoeningsactie goed gevallen. Een vrouw die hij destijds voor dikke zeug had uitgemaakt, heeft zijn excuses aanvaard. (ANP)