Elf april 1954… gaaaaaap

Het was lastig wakker blijven op elf april 1954. Volgens wetenschappers van de Cambridge Universiteit was het namelijk de saaiste dag van de hele twintigste eeuw.

In die nogal enerverende honderd jaar, met twee flinke oorlogen, de uitvinding van de televisie en internet, ruimtereizen en ga zo maar door, gebeurde er bijna elke dag wel iets gaafs of verschrikkelijks. Behalve op elf april 1954. De onderzoekers ramden driehonderd miljoen feiten in een computer en lieten er de dag uitrollen waarop het minst gebeurde.

Williamn Tunstall-Pedoe, leider van het onderzoek, zegt: “Op een typische dag in de twintigste eeuw gebeurde er altijd iets belangwekkends, werd er een bijzonder persoon geboren of overleed er iemand van faam. Om de een of andere reden werd er op 11 april 1954 maar één interessant persoon geboren.” Die ene was Abdullah Atalar, een Turkse microgolf-expert.

Dat er die dag verkiezingen waren in België maakt de saaiste dag van de eeuw blijkbaar niet spannend genoeg om de uitverkiezing te ontlopen. Verkiezingen in België werden wellicht pas spannend in de eenentwintigste eeuw.

    • Peter van der Ploeg