‘El Clásico’ Barça-Real belooft vanavond spektakel

Vanavond staat dé voetbalklassieker op het programma: FC Barcelona versus Real Madrid. Messi versus Ronaldo, de beste (?) spelers van dit moment. In een kolkend Camp Nou gevuld met bijna 100.000 Catalanen is het om 21.00 uur vanavond game on.

Barça en Madrid worden geacht de best voetballende ploegen van dit moment te zijn. Dat was de afgelopen jaren nog wel eens anders, vooral aan Madrijd-zijde. Maar met de komst van supercoach José Mourinho is Real niet alleen terug aan de top, maar vooral een uitgebalanceerd en hongerig geheel. En Barça? Barça is Barça: flitsend, one-touch-football.

De grootste overwinning die FC Barcelona in de recente historie boekte op Real dateert van 1994. Dankzij een weergaloze Romário en een fraaie vrije trap van Ronald Koeman stond na negentig minuten 5-0 op het scorebord. De editie van 2007, met twee keer Van Nistelrooy en drie keer Messi, was ook niet vervelend.


Kijk hier voor een korte samenvatting met alleen de doelpunten van die 5-0.

    • Jules Seegers