een weekeinde vol voetbal

Trainer Mario Been van Feyenoord hoopt de transfervrije aanvaller Jhon van Beukering op korte termijn aan zijn selectie toe te voegen. De spits traint sinds vorige week mee bij Feyenoord. „We zijn aan het uitzoeken of hij meteen beschikbaar kan zijn”, zei Been gisteren na de 2-1 zege op ADO Den Haag. „Als dat het geval is, kan hij aansluiten bij ons. Eerst als pinchhitter, want hij mist nog wedstrijdritme. We missen door blessures iemand die iets kan forceren in een wedstrijd.”

Michel D’Hooghe, het Belgische stemgerechtigde lid van het uitvoerend comité van wereldvoetbalbond FIFA, ziet kansen voor het HollandBelgium Bid voor de toewijzing van het WK voetbal van 2018. Dat zei hij gisteren in het Belgische sportprogramma Sporza. „Aanvankelijk beschouwde ik Nederland en België als een non-kandidaat”, aldus D’Hooghe. „Intussen is dat veranderd. Favoriet zijn we niet, wel een outsider. We hebben ons goed geprofileerd en aan sympathie gewonnen. Er hangt geen zweem van corruptie rond Nederland en België, de landen liggen centraal en de ervaringen met EURO 2000 waren goed.” De verkiezing is donderdag in Zürich.

Manchester United vernederde zaterdag Blackburn Rovers: 7-1. De ploeg van coach Alex Ferguson gaat aan de leiding in de Premier League, omdat Chelsea gisteren kostbare punten verspeelde bij Newcastle United: 1-1. Grote man bij Manchester was Dimitar Berbatov, die liefst vijf doelpunten maakte. De andere doelpunten kwamen op naam van Park Ji-Sung en Nani. Christopher Samba redde in de slotfase de eer voor Blackburn. Arsenal bleef in het spoor van de concurrenten door met 4-2 te winnen bij Aston Villa. Tottenham Hotspur versloeg Liverpool met 2-1 en staat vijfde. Rafael van der Vaart begon in de basis bij de Spurs, maar viel al na tien minuten met een hamstringblessure uit.

Klaas-Jan Huntelaar en zijn teamgenoten van Schalke 04 hebben in december weinig tijd om uit te rusten van de eerste seizoenshelft. De Duitse topclub, die teleurstellend vijftiende staat in de Bundesliga, maakte gisteren bekend dat de selectie een dag na Kerst weer in training gaat. Op 21 december speelt Schalke nog een bekerwedstrijd tegen FC Augsburg. De maatregel is een gevolg van de sportieve crisis in Gelsenkirchen. Schalke leed zaterdag de grootste nederlaag in achttien jaar bij Kaiserslautern (5-0). „Dat resultaat moet consequenties hebben”, zei coach Felix Magath.

Bayern München won zaterdag met 4-1 van Eintracht Frankfurt. De ploeg van trainer Louis van Gaal, waar Mark van Bommel zijn rentree maakte, steeg naar de vijfde plaats. Bayern heeft nog altijd een achterstand van veertien punten op koploper Borussia Dortmund, dat Borussia Mönchengladbach met 4-1 versloeg. Hamburger SV won met 4-2 van VfB Stuttgart. Ruud van Nistelrooy scoorde eenmaal.

In Italië was kampioen Inter, dit seizoen matig op dreef in de Serie A, gisteren met 5-2 te sterk voor Parma. Dejan Stankovic had met drie treffers een groot aandeel in Inters eerste competitiezege in een maand tijd. Inter staat nu vijfde, op zeven punten van koploper AC Milan, dat zaterdag bij Sampdoria niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Nummer twee Lazio Roma verzuimde dichter bij AC Milan te komen. Tegen Catania bleef Lazio steken op 1-1.

Bij zijn debuut in de Primera Division won Piet Velthuizen gisteren met zijn club Hercules Alicante met 3-1 van Levante. De Nederlandse doelman profiteerde van een schorsing van eerste keus Juan Calatayud. Nelson Haedo Valdez scoorde tweemaal voor Hercules. De Franse spits David Trezeguet maakte zijn zevende competitiedoelpunt.