Een slechte versie van een toch al beroerd nummer

Het heeft altijd iets pathetisch: de liedjes die voor het goede doel worden opgenomen door een verzameling beroemde mensen die al dan niet kunnen zingen. De comedians die ‘We Are The World’ opnieuw opnamen zijn daar duidelijk in: die kunnen het niet.

Band Aid’s ‘Do They Know It’s Christmas‘ uit 1984 is wellicht het bekendste goededoelenliedje, dat destijds de Derde Wereld aan geld en voedsel moest helpen. Het kreeg 25 jaar later een remake. Maar ‘We Are The World’ is ook populair: het origineel stamt uit 1985 en eerder dit jaar kwam er al een nieuwe versie voor de slachtoffers van Haïti. ‘We Are The World 25.75’ (want het is nét iets langer dan 25 jaar geleden sinds het origineel) is “een slechte versie van een toch al beroerd nummer.”

Het tafereel met de semi-bekendheden die elkaar om de zin afwisselen, de tekst van een blaadje lezen en met één hand de grote koptelefoon vasthouden, krijgt eindelijk een humoristische inslag. Acteur Kurt Russell doet de aankondiging voor dit liedje voor de voedselbank van Los Angeles. “Want lachen is het beste medicijn, maar voedsel is het beste… voedsel.”

    • Peter Zantingh