Duizenden kampen vandaag met autopech

De kou levert de Wegenwacht naar schatting alleen vandaag al zo’n vijfduizend pechtelefoontjes op. Na de ochtend stond de teller al op 3.500. “Tegen het eind van de dag zullen daar nog wel 1500 gevallen bijgekomen zijn”, schat de pechdienst.

Doe-het-zelf
Accu’s verliezen in de kou een deel van het vermogen en dus kregen veel mensen vanochtend hun auto niet gestart. Deuren vriezen dicht, sloten idem dito. De ANWB weidt op haar site een hele sectie aan het winterklaar maken van auto’s. En misschien nog wel belangrijker: hoe je zelf een vastgevroren portier of slot kunt ontdooien.

De komende dagen dreigt de temperatuur overdag niet boven de -8 graden te komen. “We hebben de bezetting flink opgeschroefd met extra mensen op de weg en aan de telefoon”, aldus de Wegenwacht.”

Duizenden kampen vandaag met autopech

De kou levert de Wegenwacht naar schatting alleen vandaag al zo’n vijfduizend pechtelefoontjes op. Na de ochtend stond de teller al op 3.500. “Tegen het eind van de dag zullen daar nog wel 1500 gevallen bijgekomen zijn”, schat de pechdienst.

Accu’s verliezen in de kou een deel van het vermogen en dus kregen veel mensen vanochtend hun auto niet gestart. Deuren vriezen dicht, sloten idem dito. De ANWB weidt op haar site een hele sectie aan het winterklaar maken van auto’s. En misschien nog wel belangrijker: hoe je zelf een vastgevroren portier of slot kunt ontdooien.

De komende dagen dreigt de temperatuur overdag niet boven de -8 graden te komen. “We hebben de bezetting flink opgeschroefd met extra mensen op de weg en aan de telefoon”, aldus de Wegenwacht.”

    • Jules Seegers