Dit is het duurste huis ter wereld

Antilia. De Indiase miljardair Mukesh Ambani heeft zijn 27 etages tellende woning afgelopen weekend ingewijd met een housewarmingparty. Aan de flat in de Indiase stad Mumbai hangt een prijskaartje van ruim 1 miljard dollar. Het zou daarmee het duurste huis ter wereld zijn. Er zitten negen liften in, een zwembad, een bioscoop met vijftig stoelen en er kunnen drie helikopters op het dak landen. Hij woont er met zijn vrouw, drie kinderen en zijn bejaarde moeder. Ongeveer tachtig rijke Indiërs kwamen naar het feest in het 174 meter hoge gebouw dat sinds kort de skyline van Mumbai domineert. "Dit is de Taj Mahal van de 21e eeuw", zei een van de gasten. Ambani is de rijkste man van India, zo meldde het tijdschrift Forbes onlangs. Tegenstanders beschouwen de wolkenkrabber als een belachelijke uiting van rijkdom, het appartement kijkt namelijk uit over een enorme sloppenwijk. Foto AFP A view of the new house of Mukesh Ambani, chairman of Indian energy company Reliance Industries, in Mumbai October 23, 2010. Ambani, his wife and three children have moved into the 27-story building, named Antilia, after a mythical island, local media reported. The building which contains a health club, swimming pool, three helipads and a 50 seater cinema is estimated to be worth over $1 billion, according to media reports. Picture taken October 23, 2010. REUTERS/Danish Siddiqui (INDIA - Tags: SOCIETY BUSINESS) REUTERS