Correcties & Aanvullingen

Ad Hekman

In het artikel Rechter verbiedt Vogelaarheffing (vrijdag 26 november, pagina 1) wordt de Schiedamse wethouder Ad Hekman (CDA) geciteerd. Het citaat is echter afkomstig van de Schiedamse wethouder Maarten Groene (PvdA).

Antisemitisme

In het artikel Een strakke doos vol verrassingen (25 november, pagina 11) wordt de uitspraak ‘Antisemitisme is een probleem van antisemieten’ toegeschreven aan Theodor Herzl. Maar deze is van Abel Herzberg. Bovendien wilde zegsman Ron van der Wieken zich van de uitspraak distantiëren.

Rode Kruis

In het artikel ‘Russen achter moord op staf Rode Kruis’ (26 november, pagina 6) wordt de Nederlandse technicus Karel Elkerbout genoemd. Zijn juiste voornaam luidt Hans.

Ontbrekende pagina

In een deel van de oplage van 27 november ontbreekt pagina 4 van de bijlage Opinie & Debat. Het artikel Integratie moet zich richten op alle laagopgeleiden door Leo Lucassen en Wim Willems is te lezen op nrc.nl/expert