Opinie

    • Ik

Apostille

Na een ongeluk op Cuba is mijn geliefde uiteindelijk overleden in Miami. Terug in Nederland geeft de gemeente Amsterdam toestemming voor de begrafenis. Maar toch weigert men hem als overleden te registreren. Miami is vergeten met de overlijdensverklaring de apostille mee te sturen, aldus de medewerkster van de Dienst Persoons- en Geo-informatie. De wat? De

Na een ongeluk op Cuba is mijn geliefde uiteindelijk overleden in Miami. Terug in Nederland geeft de gemeente Amsterdam toestemming voor de begrafenis. Maar toch weigert men hem als overleden te registreren. Miami is vergeten met de overlijdensverklaring de apostille mee te sturen, aldus de medewerkster van de Dienst Persoons- en Geo-informatie.

De wat? De apostille, dat is een soort legalisatiestempel waarmee de ondertekenaar van de overlijdensverklaring bevoegd wordt verklaard de overlijdensverklaring te ondertekenen. En hoe kom ik dan aan dat stempel? Die zult U in Miami moeten halen, zegt de medewerkster. Ze ziet mijn ontsteltenis, denkt even na en is dan zichtbaar tevreden met haar oplossing: ik kan uw man ook registreren als ‘vertrokken onbekend waarheen’.

Sandra van Woensel

    • Ik