4 redenen om tv te kijken

1 docu

Nederland op de tekentafel - Krimpen aan de Maas

Ned.2, 20.55-21.45u.

Sinds begin deze eeuw daalt de bevolking in Zuid-Limburg. Het meest urgente gevolg is de verloedering van delen van de voormalige mijnstreek: Sittard/Geleen en Parkstad, het gebied van Heerlen tot Kerkrade. Leegstand en kaalslag bepalen er het beeld, de bevolking voelt zich door Den Haag genegeerd en brengt massaal een proteststem uit. In gesprek met architecten, bestuurders en demografen, maar vooral ook met de bewoners, wordt er gezocht naar een antwoord op de vraag of van krimp een kans gemaakt kan worden.

2 Praatprogramma

Barend & Barend

RTL7, 22.00-23.00u.

Frits en Barbara Barend ontvangen verschillende sporters. Vandaag onder anderen Oranje-spits Klaas-Jan Huntelaar, die momenteel in de Duitse Bundesliga speelt bij Schalke 04.

3 reality

Project Catwalk

RTL5, 22.25-23.20u.

Ontwerperswedstrijd onder leiding van topmodel Heidi Klum en onder supervisie van coach Tim Gunn, de man wiens middle name waarschijnlijk ‘understatement’ is. Er zijn nog vijf kandidaten in de strijd: Mila, Seth Aron, Emilio, Jay en Antony. Deze week moeten ze zich voor een coutureontwerp laten inspireren door het circus. Daarbij lopen ze al snel het gevaar dat het kledingstuk er te veel als een circuskostuum uit gaat zien. Gastjurylid is ontwerper Cynthia Rowley.

4 docu

Monica & David

Ned.2, 23.00-23.55u.

Monica en David zijn tot over hun oren verliefd op elkaar. Ze hebben beide het syndroom van Down en zijn door hun ouders gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te doen. Nu ze elkaar hebben gevonden, willen ze graag trouwen en kinderen krijgen. David verheugt zich erg op zijn rol als vader en kostwinner en Monica wil haar eigen kinderen opvoeden en krijgt kooklessen van haar moeder. De ouders van Monica en David willen het allerbeste voor hun kinderen, maar beseffen ook dat hun zelfstandigheid niet zonder de steun van volwassenen kan.