Specialisten: 3 ton is maximuminkomen

Specialisten mogen voortaan niet meer verdienen dan 300.000 euro. Dat zegt de nieuwe voorzitter van de medisch specialisten, Frank de Grave, in een gesprek met deze krant. Nu verdient een deel van de specialisten vele tonnen meer.

De Grave, vooraanstaand lid van de VVD, is donderdag benoemd tot voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten (OMS). De specialisten praten al enkele weken over de jarenlang slepende zaak met minister Schippers (Volksgezondheid, VVD). De specialisten achten het mogelijk dat ze nog dit jaar tot overeenstemming komen.

Volksgezondheid en zorgautoriteit NZa hebben dit jaar al drie keer kortingen opgelegd aan medisch specialisten, omdat de kosten van hun zorg te hoog zouden zijn. Specialisten moeten dit jaar tienduizenden euro’s van hun inkomen inleveren. De OMS is daarop bezwaarprocedures begonnen tegen de NZa en een rechtszaak tegen het ministerie.

De specialisten willen een einde maken aan de voortdurende ruzies en rechtszaken met de overheid: „We moeten uiteindelijk de kortingen accepteren. Ook Schippers wil af van het beeld dat specialisten graaiers zijn.”

Gesprek met De Grave: pagina 5

    • Frits Baltesen