selectie zondag

De geschiedenis van het Franse Antilleneiland Martinique. TV5, 18.57u.

informatief

Kunststof TV. Joost Karhof praat met actrice Carry Tefsen die nu te zien is in Omdat ik zoveel van je hou, met historicus en schrijver Fik Meijer, die een boek schreef over de Middellandse Zee als centrum van de wereld in de klassieke oudheid en met Italië-correspondente Anne Branbergen die met Martin Šimek een boek schreef over Silvio Berlusconi. Ned.2, 17.35-18.25u.

Trendspotting: Slow Food. Op de Salone del Gusto, de kookbeurs in Turijn, wordt gesproken met o.a. de oprichter van Slow Food International, de Italiaan Carlo Petrini en de Nederlandse stroopmaker Mart Vandewall. Ned.2, 23.05-0.00u.

documentaire

Donald Trump: All American Billionaire. Film over de succesvolle projectontwikkelaar wiens opzichtige gebouwen de skyline van New York veranderden. Reporter Emily Maitlis ging met ‘The Donald’ mee naar zijn eigen schoonheidswedstrijd en ontdekt onder meer hoe Trumps immer beeldschone echtgenotes, privéjets en verbluffende haarstijl allemaal onderdeel zijn van een marketingstrategie.BBC 2, 22.00-23.00u.

Michael Nyman - A Composer in Progress. Deze film volgt de veelzijdige componist Nyman, die beroemd werd met zijn filmmuziek voor ‘The Piano’, tijdens reizen naar Polen, de voorbereidingen voor een Promsconcert in Londen en thuis in Mexico. Gaandeweg ontluikt Nymans passie voor films en fotografie. Arte, 22.40-23.35u.

amusement

Oostwaarts. Serie waarin Jaap Scholten praat met mensen die hij tegenkomt in Oost-Europa. Vandaag treft hij in Servië een generaal b.d. die op straat boeken verkoopt.Ned.2, 20.15-21.05u.

Best of North Sea Jazz 2010: Earth, Wind & Fire. Registratie van het optreden van de Amerikaanse discofunkband, met veel van hun klassieke hits. Ned.2, 17.05-17.35u.