selectie zaterdag

Qin Shi Hang, de keizer die de muur liet bouwen en een terracottaleger achterliet. Arte, 20.15u. Zur ARTE-Sendung Der erste Kaiser von China 2: Er hatte mehr Einfluss als Napoleon und führte eine Armee, die erfolgreicher war als die von Alexander dem Großen. Qin Shi Huangdi einte in endlosen Kriegen als erster Herrscher das chinesische Reich. © Jacqueline L. Vorhauer Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wölk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com

informatief

Vals Plat. Programma over mensen in een veranderende samenleving. Vandaag over Werner de Haan, leraar op een school in de Bijlmer, en over Marieke Veldman, die over uiterlijke schoonheid schrijft in tijdschriften en boeken. Nadat kanker was geconstateerd moest zij haar borsten laten amputeren. Haar zuster, eveneens erfelijk belast, onderging dezelfde operatie preventief.Ned.2, 16.35-17.00u.

Kunstuur. Met de tweeling Spijkers, die al tien jaar een eigen modelabel heeft, de bekendmaking van de winnaar van de Gouden Piramide en PAN Amsterdam. Ann Demeester bekijkt de expositie van Stefanos Tsivopoulos in Smart Project Space en Joop van den Ende loopt, vlak voor de opening van zijn DeLaMar Theater, nog even alle details na. Ned.2, 17.00-17.55u.

Reporter: Pensioenfraude. Begin jaren negentig hadden de pensioenfondsen nog flinke buffers. Waar zijn die kapitalen gebleven?Ned.2, 22.35-23.20u.

documentaire

Das Geheimnis des Hauses Mantin. In 1905 overleed de excentrieke Franse multimiljonair Louis Mantin. Hij liet zijn huis na aan de stad Moulins, onder voorwaarde dat het een eeuw lang gesloten bleef en daarna een museum zou worden waarin de bezoeker kan zien hoe men een eeuw geleden leefde. In 2005 werd begonnen met de restauratie van pand en interieur, sinds 30 oktober van dit jaar kan het bezocht worden. Arte, 16.45-17.45u.

Louis Theroux: Law & Disorder in Lagos. Verslaggever Theroux duikt in de grootste havenstad van Nigeria. Ned.3, 21.00-22.00u.

amusement

Jane Eyre. Eerste van vierdelige serie naar de roman van Emily Brontë.Eén, 21.25-22.15u.

Micha Wertheim: Voor de grap. Registratie van het derde theaterprogramma van de cabaretier, een behendige verteller die de ene op de andere grap stapelt.Ned.3, 22.00-23.35u.