selectie radio

informatief

OVT - Het spoor terug: Mensch, durf te leven. Dubbelportret door Hans Olink van de cabaretiers Max Blokzijl en Jean-Louis Pisuisse. Begin vorige eeuw vormde het tweetal een vermaard cabaretduo. Bij het uitbreken van WO I gingen zij uit elkaar. Pisuisse werd in ’27 door een rivaal in de liefde vermoord; Blokzijl werd in ’46 wegens oorlogsmisdaden ter dood veroordeeld en geëxecuteerd.Radio 1, 11.25-12.00u.

Holland Doc Radio: Schoon genoeg. Documentaire van Bianca Tan over allochtone werksters in Nederland. Hoe gaat men met hen om, en hoe denken de schoonmakers over hun werk in Nederlandse huizen? Radio 1, 21.04-22.00u.

klassieke muziek

Middagconcert. Uitreiking van de Radio 4 Prijs aan Jaap van Zweden. Muziek van Strawinsky, Ravel, Liszt en R. Strauss.Radio 4, 14.02-16.30u.