selectie radio

klassieke muziek

ZaterdagMatinee - Live. Rechtstreekse uitzending uit het Concertgebouw. De Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Philippe Herreweghe, met Alexander Lonquich, piano, in de Ouverture Manfred van Schumann, het Derde Pianoconcert van Beethoven en de Eerste Symfonie - Frühling van Schumann. Radio 4, 13.03-17.00u.

De bedding: Glenn Gould - Radiomaker. Glenn Gould was behalve een intrigerend Bachvertolker ook liefhebber van geluidsmontage. Vanavond aandacht voor zijn opzienbarende radiowerk. Met Robert van Leeuwen als Gould en Marianne Lange als verteller. Samenstelling en regie: Frederic Voorn. Radio 4, 23.00-0.00u.

jazz

JazzLive in het Bimhuis. Het trio van gitariste Corrie van Binsbergen, met Hein Offermans (bas) en Yonga Sun (drums), in concert met de Duitse trompettist Matthias Schriefl.Radio 6, 20.02-0.00u.