Obama gaat weer basketballen: twaalf hechtingen

President Obama is gisteren gewond geraakt tijdens het spelen van de potje basketbal. De Amerikaanse president werd tijdens het sporten met familie en medewerkers onder wie zijn persoonlijk assistent Reggie Love uitgeschakeld toen hij een elleboog in het gezicht kreeg. Hij werd daarop vervoerd naar de doktersruimte van het Witte Huis, waar onder plaatselijke narcose twaalf hechtingen werden aangebracht door de presidentiële medische staf.

Het ongelukje werd door het Witte Huis onmiddellijk in de openbaarheid gebracht, inclusief de dader: Rey Decerega, programmadirecteur van het Congressional Hispanic Caucus Institute.

Woordvoerder Robert Gibbs van het Witte Huis onderstreepte daarna in een verklaring dat de president extra hechtingen heeft gekregen om de kans op een litteken te verkleinen.

Obama staat bekend als een verdienstelijk basketballer. Officieel viert hij dit weekeinde vakantie, zoals veel Amerikanen na Thanksgiving. In de praktijk betekende dit dat Obama het publiek eraan wilde herinneren dat hij naast president ook sporter en „gewoon” gezinsman is. In een interview zei hij dat zijn dochters niets op hebben met een presidentiële status. „Zij willen gewone meisjes zijn.” (AP, Reuters)