Mike Tyson

Mike Tyson introduceerde als sporter het bijten van de tegenstander. Vorig weekeinde bleek Ajacied Luis Suarez een voorbeeldige leerling van de man die in 1986 de jongste wereldkampioen boksen in het zwaargewicht werd. The Baddest Man on the Planet nam in 1997 een hap uit het oor van tegenstander Evander Holyfield.

Welke straf kreeg Tyson?

Z’n bokslicentie werd ingetrokken en hij kreeg een boete van drie miljoen dollar.

Bokst hij nog?

Vier jaar geleden voor het laatst. Alleen voor het geld.

Die man heeft toch miljoenen verdiend?

Hij was ’s werelds rijkste sportman. Maar hij gaf het geld meestal sneller uit dan dat hij het verdiende. Hij joeg er zo’n 300 miljoen dollar doorheen. Mooie uitspraak van hem: geld is bloed van papier; het houdt je in leven.

Hoe gaat het nu met hem?

Een van zijn zeven kinderen, een dochtertje van vier, overleed vorig jaar en sindsdien heeft hij zijn leven gebeterd. Geen drank, geen drugs, geen overspel meer. Tyson is nu veganist en leefde een tijd lang op tomatensoep en thee. Hij woont in Las Vegas. Tyson en zijn derde vrouw hebben saai zijn tot kunst verheven. Begin volgend jaar krijgt hij een reality-show op Animal Planet, over zijn grootste hobby, postduiven houden. Laatste nieuws: hij wil een keten van kosjere restaurants beginnen.

    • Ward op den Brouw