Kort nieuws voorpagina

WK-lobby paait FIFA met projecten in de derde wereld

Rotterdam, 27 nov. In de Nederlandse lobby voor het WK voetbal hebben voetbalprojecten in ontwikkelingslanden een centrale rol gespeeld. Voetbalbond KNVB maakte reclame met voetbalopleidingen die werden betaald door VWS en Buitenlandse Zaken. Op 2 december beslist de wereldvoetbalbond FIFA wie de WK’s van 2018 en 2022 mogen organiseren. Nederland en België zijn samen kandidaat voor 2018. Pagina 11

Tumult vertraagt rekrutering PVV

Den Haag, 27 nov. De onthullingen over het verleden van enkele PVV-Kamerleden hebben vertraging en complicaties veroorzaakt bij de voorbereiding van de PVV-deelname aan de verkiezingen voor Provinciale Staten van maart 2011. Premier Rutte herhaalde gisteren dat de PVV-perikelen geen bedreiging zijn voor de stabiliteit van zijn kabinet. Pagina 4

Achttien jaar voor moord Milly Boele

Rotterdam, 27 nov. Sander V., de politieagent die de twaalfjarige Milly Boele op 10 maart van dit jaar vermoordde, heeft daarvoor achttien jaar gevangenisstraf en tbs opgelegd gekregen. De officier van justitie had 25 jaar gevangenisstraf en tbs geëist. Pagina 5

Van spaarloon is 16 procent besteed

Rotterdam, 27 nov. Van het in september dit jaar vrijgevallen spaarloon (in totaal 4,3 miljard euro) blijkt 16 procent te zijn uitgegeven. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau CentERdata. De resultaten zijn gepubliceerd in het economenvakblad ESB. Pagina 13

Drie maal goud voor zwemsters

Eindhoven, 27 nov. De Nederlandse zwemsters hebben gisteravond tijdens de EK kortebaan in Eindhoven drie keer goud behaald. Ranomi Kromowidjojo won haar eerste grote individuele titel, de 100 meter vrij. Pagina 11

NAC verslaat PSV

Breda, 27 nov. Koploper PSV heeft gisteren in een aantrekkelijk duel met 4-2 verloren van NAC Breda. Twee weken geleden verloor ook landskampioen FC Twente al in Breda. Pagina 11