film zondag

To Be or Not To Be (Ernst Lubitsch, 1942, VS). Klassieke, destijds van slechte smaak beschuldigde zwarte komdedie over een schmierende Poolse theatergroep in bezet Warschau die door slecht spel de nazi's om de tuin leidt en zich onder aanvoering van Jack Benny aansluit bij het verzet. Laatste rol van Carole Lombard. scene uit de film To Be Or Not To Be (1942) Regie: Ernst Lubitsch FOTO: Filmmuseum Jack Benny

First Knight (Jerry Zucker, 1995, VS). Lancelot (Richard Gere) wil alleen maar naar bed met Guinevere (Julia Ormond) in even dure als platte en overbodige Hollywood-versie van de legende van Koning Arthur (Sean Connery).RTL8, 21.05-23.40u.

Anche libero va bene (Kim Rossi Stuart, 2006, Italië). Regiedebuut staat in de traditie van de films van Cassavetes en Pialat: mensen van vlees en bloed worden in simpele, registrerende stijl gevolgd in al hun feilen. Alleenstaande vader van twee kinderen wordt opgeschrikt door moeder/echtgenote die graag terug zou willen komen. Regie kiest consequent voor het gezichtspunt van de elfjarige zoon. Canvas, 22.05-23.35u.