film zaterdag

Ratatouille (Brad Bird en Jan Pinkava, 2007, VS). Fraaie animatiefilm over de rat Rémy die geweldig kan koken en zijn krachten combineert met die van de onhandige keukenhulp in een Parijs sterrenrestaurant. Er zitten veel leuke grappen in Ratatouille, vooral wanneer de ratten in beeld zijn: Rémy, zijn dikke broer Émile en diens foute vrienden. scene uit de animatiefilm Ratatouille (2007) FOTO: Walt Disney Pictures / Pixar In the new animated-adventure, RATATOUILLE, a rat named Remy (pictured) dreams of becoming a great French chef. RATATOUILLE is directed by Academy Award®-winning Brad Bird ("The Incredibles") and co-directed by Academy Award®-winning Jan Pinkava ("Geri's Game").

Beowulf (Robert Zemeckis, 2007, VS). Regisseur van The Polar Express gebruikte andermaal de motioncapture-techniek: met sensoren bedekte acteurs worden versmolten met digitale animatie. Ze blijven herkenbaar maar zien er uit als poppetjes in een computerspel. In bewerking van het oud-Engelse heldendicht herkennen we Anthony Hopkins als de oude koning wiens land wordt geteisterd door het monster Grendel, John Malkovich als sinistere adviseur en Angelina Jolie als de verleidelijke moeder van het monster. Veronica, 22.00-0.15u.

Knallhart (Detlev Buck, 2006, Duitsland). Gettofilm op z'n Berlijns. Vijftienjarige jongen ontpopt zich tot drugskoerier. Regisseur Buck neemt meer tijd voor details dan voor het toch al vastliggende verhaal. Canvas, 23.40-1.15u.