Boze Nadal genadeloos

Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de halve finales van de ATP World Tour Finals. De Spanjaard versloeg in Londen in zijn laatste groepsduel de Tsjech Tomas Berdych in twee sets. De beslissing in de eerste set volgde in de tiebreak die met 7-3 naar Nadal ging. Daarna had de Spanjaard weinig meer te vrezen van Berdych: 6-1.

Novak Djokovic plaatste zich als vierde en laatste voor de halve eindstrijd. De Serviër versloeg in zijn laatste groepsduel Andy Roddick met 6-2 en 6-3.

In de andere groep bereikten Roger Federer en Andy Murray donderdag al de laatste vier.

Nadal stuit in de halve eindstrijd op Murray. De Spanjaard maakte zich in het duel met Berdych in de eerste set kwaad over scheidsrechter Carlos Bernardes. De Braziliaan kende de Tsjech een punt toe nadat hij had geprotesteerd tegen een uit gegeven bal. Nadal was van mening dat Bernardes het punt had moeten laten overspelen.

De als eerste geplaatste Nadal wond zich zó op over het incident, dat dat het beste in hem naar boven haalde. (ANP)