Blijvend koud

Voorlopig heerst de koude lucht met lichte tot matige vorst in de nacht en temperaturen overdag rond het vriespunt.

Langzaam wordt ijs gevormd, op sommige plaatsen is het wit door sneeuw. Vanochtend kan er in Noord-Holland nog wat sneeuw vallen, verder blijft het overal droog met afwisselend zon en wolken. De zuidoostenwind is zwak tot matig in het noordoosten, in het zuidwestelijk kustgebied gaat het in de loop van de dag harder waaien tot vrij krachtig of krachtig. In het westen en zuiden loopt de temperatuur in de middag op naar 2 graden, ten koste van de sneeuw. In het oosten en noordoosten komt de temperatuur niet of nauwelijks boven het vriespunt met hier en daar de eerste ijsdag van het seizoen.

In de nacht naar zondag gaat het opnieuw licht tot matig vriezen met minimumtemperaturen tussen -1 en -5 graden.

Zondag overdag blijft het op de meeste plaatsen weer droog met afwisselend wolken en zon. In Limburg blijft het bewolkt met kans op een paar verdwaalde vlokken sneeuw.

Maandag en dinsdag blijven sneeuwvrij, maar ijskoud. Vooral op dinsdag als de oostenwind flink gaat toenemen.

Woensdag neemt de kans op een winterse neerslag weer toe.