Lowlands binnen twee uur uitverkocht

De kaarten voor het Lowlandsfestival van 2011 zijn binnen twee uur uitverkocht. De voorverkoop begon vanochtend om 11:00. Vorig jaar waren de 55.000 kaarten binnen een week uitverkocht. De eerste kaarten staan nu ook al te koop op Marktplaats.nl.

De kaarten voor het Lowlandsfestival van 2011 waren binnen twee uur uitverkocht. De voorverkoop begon vanochtend om 11:00. Vorig jaar waren de 55.000 kaarten binnen een week uitverkocht. De eerste kaarten staan nu ook al te koop op Marktplaats.nl.

10.000 kaarten zijn gereserveerd voor houders van een cjp-pas. Daarvan waren er volgens een woordvoerder van Lowlands nog een aantal van beschikbaar. Dit heeft ertoe geleid dat de website van CJP op dit moment onbereikbaar is. Waarschijnlijk omdat er nu een stormloop is op het culturele kortingsabonnement.

Normaal begint de verkoop in februari, maar hiermee omzeilt de organisatie de btw-verhoging - van zes naar negentien procent - die vanaf 1 januari op theater- en muziekvoorstellingen wordt geheven.

Reacties op Twitter

De reacties op twitter laten al zien dat er veel animo was voor de Lowlands-kaarten. De sites ticketmaster.nl en ticketservice.nl waren overbelast en bezoekers klaagden dat zij uit de wachtrij worden gegooid en opnieuw.

Eigen ervaring van de redacteur

Ondergetekende testte zelf hoe lang het duurt om een kaartje te bestellen. Ik begon zo rond rond 11:30 en heb om 12:41 eindelijk een kaartje. In die tijd werd ik zo’n tien keer uit de wachtrij gegooid, waardoor ik overnieuw moest beginnen. Ook kwam ik vaak niet eens in de wachtrij voor een ticket terecht en moest ik herhaaldelijk opnieuw aangeven dat ik een kaartje wilde kopen voor het festival.

We proberen contact op te nemen met de organisatie voor details over de kaartverkoop.

    • Hans Klis