Tieners leven na 50 dagen op zee

Drie tieners uit Nieuw-Zeeland hebben vijftig dagen dobberen op de Stille Oceaan overleefd. De jongens van 14 en 15 jaar oud waren afgedreven na een sportevenement op 5 oktober toen ze van het Nieuw-Zeelandse Tokelau-eiland wilden oversteken naar een ander. Zoekacties van de luchtmacht leverden niets op, voor de jongens was al een herdenkingsdienst georganiseerd. Woensdag trof een tonijnvisser de boot aan nabij de Fiji-eilanden, 1.300 kilometer verderop. De vraag of de jongens hulp nodig hadden werd extatisch met ‘ja’ beantwoord. De jongens overleefden door het eten van een zeevogel die op hun dek was geland. Ze dronken regenwater van hun dekzeil. Omdat het lang niet meer had geregend, dronken ze de laatste twee dagen zeewater. De drie hebben brandwonden door de zon, maar zijn verder ongedeerd. (AP, BBC)