The Guardian: ‘België wordt het nieuwe Ierland’

Demissionair premier Leterme eet een pizza op het visfeest in Westenende. Foto Wouter Van Vooren

De Britse kwaliteitspers, The Guardian voorop, waarschuwt dat België ‘het nieuwe Ierland’ wordt. Demissionair premier Leterme relativeert de financiële problemen  in zijn land. “Er is geen enkele reden tot ongerustheid”, zegt hij vandaag in De Standaard.

Paul de Grauwe, hoogleraar economie aan de Katholieke Universiteit Leuven, neemt het slechte nieuws serieuzer. Een crisis is onafwendbaar als beleggers handelen naar wat kranten schrijven, meent hij. De Grauwe maant België op te houden met ‘constitutionele futiliteiten’ en werk te maken van de begroting, zoals ieder ander land nu doet. Maar daarvoor is eerst een stabiele regering nodig.

Lees hier het complete artikel.

    • Steven de Jong