Sneeuwbuien

Vooral het westen krijgt in de loop van vanavond en vannacht met sneeuwbuien te maken. Op enkele plaatsen valt meer dan 5 centimeter. Oorzaak is een buienzone boven de Noordzee met daarin een lagedrukgebied dat langzaam tot voor de westkust trekt. De sneeuwbuien draaien om de kleine depressie heen en zwaaien zodoende via Zeeland het land op.

Aanvankelijk is het vanavond op de meeste plaatsen droog. Later vanavond bereiken meer sneeuwbuien Zeeland. In de loop van de nacht trekken de buien noordwaarts over het westen, richting Waddeneilanden. Een deel van de sneeuw valt mogelijk in het midden van het land. Verder blijft het droog met 5 graden vorst in het oosten. Aan zee daalt de temperatuur naar 0 tot min 2.

Morgenochtend trekken de sneeuwbuien de Noordzee weer op. In het westen blijft vrij veel bewolking over. Elders breekt de zon soms door, het vaakst in de Achterhoek en Twente. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind bij maximumtemperaturen rond 0 graden.

Zondag, maandag en wellicht ook dinsdag is het op de meeste plaatsen droog met nu en dan zon. Later, op dinsdag of op woensdag, volgt sneeuw vanuit het zuiden. Het is koud met ’s nachts lichte tot matige vorst en ’s middags maxima rond het vriespunt.