SELECTIE Muziek

Brahms in Rotterdam

Rotterdam In de Rotterdamse Doelen verzorgt een grote groep solisten en musici zondag van 11 tot 16u15 een festival rondom de de muziek van Brahms.

Met o.a. het Jerusalem String Quartet, Alexander Melnikov (piano), David Wilson-Johnson -(bariton). Huib Ramaer treedt op als spreker. Rode draad van drie concerten (omlijst met film, spel en gesproken woord) vormen Brahms’ vakanties, waarin hij composities afmaakte waarvoor hij eerder geen tijd had gehad.

De Doelen, 28 nov,11-16u15u. Inl 010- 2171717.

Polyfone koorzang

Henegouwen De Zuid-Belgische provincie Henegouwen was in de periode van 1400 tot 1580 één van de belangrijkste voedingsbodems voor het ontstaan van de polyfone koorzang. In de regio rondom Doornik leidden kathedraalscholen zangers en componisten op, die later de Zuid-Nederlandse polyfone koorzang uitdroegen en verspreidden in Europa. Het Nederlands Kamerkoor brengt dat repertoire onder leiding van specialist Paul Van Nevel. De gekozen werken beslaan de periode van 1375 tot ca. 1555.

Concerten 26 nov. Utrecht, 27 nov. Den Haag 28 nov. Vlissingen, 30 nov. Groningen. 1 dec. Leeuwarden, 3 dec. Amsterdam, 4 dec. Arnhem. Inl.www.nederlandskamerkoor.nl

Lee Konitz

AmsterdamSaxofonist Lee Konitz is al meer dan zestig jaar actief in de jazz. Op zijn 83ste neemt de legende nog steeds risico door te spelen zonder afspraken. Hij speelt wat hem ingeeft en laat zich leiden door wat zijn begeleider hem aan interessant materiaal biedt. Hij komt spelen met zijn New Quartet

28 nov, 20u30, Bimhuis, Amsterdam

Lady Gaga

RotterdamHet circus van Lady Gaga komt naar Rotterdam, met veel verkleedpartijen en een grote band.

29 en 30 nov 19u30, Ahoy, Rotterdam. www.livenation.nl

Ruhr Jazz

Nijmegen NL-Ruhr Music Kitchen, is een Duits-Nederlands jazzproject waarin jazzensembles uit Nederland en het Ruhrgebied elkaar ontmoeten. De muzikanten componeren en arrangeren voor elkaar en bereiden een gezamenlijk repertoire voor dat in beide landen wordt uitgevoerd. Tot de deelnemende Nederlandse ensembles behoort de Celano-Baggiani Group, van gitarist Guillermo Celano en drummer Marcos Baggiani.

2 dec, De Lindenberg, Nijmegen. www.trytone.org