Kort nieuws voorpagina

Verwarring binnen eurozone drijft rentes verder op

Amsterdam, 26 nov. Geruchten en speculaties over de toekomst van de euro eisten vanmorgen opnieuw hun tol op de financiële markten. Zowel de rentevoeten op staatsobligaties van Ierland, Portugal en Spanje, als de verzekeringspremies tegen wanbetaling op deze staatsleningen bereikten recordniveaus. Drie en pagina 13

Noord-Korea: stop militaire acties

Seoul, 26 nov. Noord-Korea heeft vandaag in sterke woorden Zuid-Korea en de VS gewaarschuwd dat zij de regio op de rand van oorlog brengen als zij zondag hun geplande militaire oefeningen doorzetten. Pagina 6

Zeker 30 doden bij drugsgeweld Rio

Rio de Janeiro, 26 nov. Het offensief van de Braziliaanse politie tegen drugsbendes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro heeft delen van de stad in een oorlogszone veranderd. Bij het geweld in de afgelopen dagen zijn zeker 30 mensen gedood. Pagina 7

‘Russen achter moord Rode Kruis’

Rotterdam, 26 nov. De moord in 1996 in Tsjetsjenië op zes medewerkers van het Rode Kruis, onder wie een Nederlander, is gepleegd door de Russische geheime dienst. Dat zegt een voormalig Russisch geheim agent, die zelf deel zou hebben uitgemaakt van het moordcommando. Pagina 6

Grote strop Staat door ABP-premies

Rotterdam, 26 nov. Pensioenfonds ABP verhoogt volgend jaar de pensioenpremie. Voor de overheid betekent dit naar verwachting een tegenvaller van enkele honderden miljoenen euro’s.Pagina 15

WikiLeaks: steun van VS aan PKK

Rotterdam, 26 nov. Geheime documenten die de klokkenluiderswebsite WikiLeaks van plan is te publiceren, omvatten informatie dat de VS de separatistische Turks-Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft gesteund. De PKK vecht tegen de Turkse regering, een NAVO-bondgenoot. Pagina 7

Dordts Museum

Dordrecht, 26 nov. Het Dordrechts Museum gaat zondag, na een sluiting van twee jaar voor verbouwing en uitbreiding, weer open. Pagina 10