Is een zelfredzame toekomst angstig?

Hoewel het waar is dat links en rechts tegenwoordig verwaterde begrippen zijn, maken Victor Lamme, Frits Bienfait en Jan Kuitenbrouwer het wel heel bont in nrc.next van 24 november. Met de woorden als „waar rechts vooral angst communiceert” of „het brein is rechts want we handelen uit angst en emotie” schroomt men er niet voor om rechts af te schilderen als een groep angstige zakenmannen.

Als VVD’er herken ik mij hier totaal niet in. Is een zelfredzame toekomst met vrijheid van overheidsbemoeienis een teken van angst, of is het juist het mooie toekomstbeeld, dat links wordt toegeschoven? Om nog maar te zwijgen over de infographic, waar mij wordt toegeschoven dat ik voor agressie stem. Waarin wordt gezegd dat ik alleen oog heb op het recht van de sterkste. De krant hoeft van mij niet rechts te zijn, maar is het nou echt nodig om mensen zoals ik af te spiegelen als bange egoïstische en agressieve mensen?

Jordi van der Meulen

Breda

    • Jordi van der Meulen