Eigen nieuws

Lekker slapen.

Wij hebben een vleermuis gevonden. ’s Middags trof mijn moeder hem als eerste aan toen ze bladeren aan het vegen was in het gangetje (een brandgang waarmee je via de achtertuin weg kunt rennen). Op zich is het niet zo vreemd. Maar deze zat op een rare plek waar hij/zij (dat konden wij niet zien) zijn winterslaap houdt.

Hij zat namelijk heel laag waar alle buurtkatten hem konden grijpen, en hij zat op een muurtje waar wij vaak onze fietsen tegenaan zetten. Heel vreemd dus. Wij hopen dat hij nog leeft, maar we denken het wel, alleen zijn vleermuizen wel kwetsbaar tijdens hun slaap. We moeten gauw de buren waarschuwen, want die gebruiken het gangetje ook. We laten hem maar lekker slapen en dan zien wel wat hij gaat doen.

Het lijkt misschien niet zo maar hij hangt op de kop. Er zit ook een takje in zijn haar maar die durfden we er niet af te halen.

    • Welmoed Bange
    • Elmo van den Beld
    • uit Deventer