Amsterdam heeft even een Titiaan

Amsterdam, 26 nov. Over twee maanden te koop in New York: Titiaans Sacra Conversazione. Gisteren werd het uit zijn kist gehaald bij Sotheby's in Amsterdam, waar het tot dinsdag geëxposeert wordt. Daarna gaat het via Londen naar New York. Het schilderij van Titiaan was meer dan vijftig jaar in het bezit van een Zwitsers industrieel, wiens erfgenamen het nu laten veilen om geld bijeen te brengen voor een museum rond de rest van de collectie. Deze Heinz Kisters had het doek meestal thuis aan de muur hangen. Hij leende het in 1978 voor het laatste uit voor een expositie in Genève. Geschatte opbrengst 15 tot 20 miljoen dollar. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Amsterdam 25-11-2010 Schilderij van Titiaan 'A sacra Conversazione' wordt bij Sotheby's uitgepakt Foto NRC H'Blad Maurice Boyer