4 redenen om tv te kijken

1 film

Harry Potter and the Philosopher’s stone

SBS 6, 20.30-23.45 u.

Deze best bezochte speelfilm van 2001 trok meer dan twee miljoen bezoekers in ons land. Het is de eerste film naar de boekenserie van Engelands rijkste ex-bijstandsmoeder, geregisseerd door een Amerikaan en een toonbeeld van visuele verbeeldingskracht. Maar het boek was spannender. (Chris Columbus, 2001)

2 film

Irina Palm

BCC 1, 00.40 u.

Marianne Faithfull in een indrukwekkende rol als de oma van de doodzieke Ollie, wiens ouders alles al verkocht hebben om de ene na de andere dure experimentele behandeling te betalen. Oma Maggie komt daarom tot een bizarre wanhoopsdaad: ze neemt een baan in een louche seksclub. (Sam Garbarski, 2007)

3 docu

Louis Theroux: Law & disorder in Lagos

ZATERDAG: Ned. 3, 21.00 - 22.00 u.

Louis Theroux doet verslag van de diffuse werkelijkheid in de Nigeriaanse stad Lagos. Waar de wet wordt bepaald door de Area Boys, die patrouilleren in de straten van Lagos, waar ze lokale handelaren geld aftroggelen. En door de hardhandige paramilitaire overheidsorganisatie Kick Against Indiscipline.

4 reality

Coming to Holland: prins zoekt vrouw

ZATERDAG: SBS 6, 22.00 - 23.10 u.

Drie prinsen uit verschillende werelddelen gaan in Nederland undercover op zoek naar hun ideale droomvrouw. Ze delen een appartement in Amsterdam en moeten heel erg wennen aan de Nederlandse cultuur in de supermarkt en kroeg waar ze op zoek gaan naar mogelijke toekomstige prinsessen.