Opinie

    • Ik

Wilt u zitten?

Een vriend, net als ik zeventig-plusser, bracht ooit een voorkeurstem uit op mevrouw Albayrak. Hij mailde haar zijn motief: „Ik stem op u omdat in de tram alleen allochtone meisjes voor mij opstaan.” Omdat ik destijds zelden tram of bus nam, kon ik zijn ervaring niet delen. Maar nu neem ik in Utrecht regelmatig de

Een vriend, net als ik zeventig-plusser, bracht ooit een voorkeurstem uit op mevrouw Albayrak. Hij mailde haar zijn motief: „Ik stem op u omdat in de tram alleen allochtone meisjes voor mij opstaan.”

Omdat ik destijds zelden tram of bus nam, kon ik zijn ervaring niet delen. Maar nu neem ik in Utrecht regelmatig de bus, stampvol studenten.

Vanochtend berustte ik al in een staanplaats toen een studente met hoofddoek mij haar plaats aanbood. Ik ging daar dankbaar op in. Eenmaal gezeten dagdroomde ik van Martin Bosma, die schreef ‘hoofddoekjes zijn mij een gruwel’. Hij was in mijn droom 70+ en had ischias. Zou hij het aanbod botweg geweigerd hebben?

Martin Kindt

    • Ik