Vier dagen hetzelfde liedje

dvd pop

Chelsea on the Rocks

Regie: Abel Ferrara***

Het Chelsea Hotel in New York is in beroering. Nieuwe eigenaars heffen de appartementen, waar gasten wonen in plaats van logeren, op. Terwijl voormalig eigenaar Stanley Bard veertig jaar lang een vriendelijk klimaat creëerde voor zijn – goeddeels – artistieke populatie. In Chelsea on the Rocks schetst regisseur en voormalig bewoner Abel Ferrara de sfeer aan de hand van anekdotes. Zo wordt stilgestaan bij de moord op Nancy Spungen, door – vermoedelijk – Sid Vicious. En vertelt actrice Bijou Phillips over een feestje op haar kamer, waar de stonede gasten vier dagen naar hetzelfde liedje luisterde (op ‘repeat’), totdat iemand opmerkte dat dit ‘wel een heel lang nummer’ was. Chelsea on the Rocks is een vermakelijk document over een anarchistisch hotel.

hester carvalho

    • Hester Carvalho