Urresti niet naar futsal Barcelona

Het was enkele weken geleden opmerkelijk nieuws: zaalvoetballer Andoni Urresti van Fermonia Boys uit Roermond zou in december een contract voor anderhalf jaar tekenen bij de futsalploeg van FC Barcelona. Hij zou de eerste Nederlander worden die in de professionele Spaanse competitie aan de slag zou gaan. Op 1 november brachten wij het nieuws in deze krant.

Echter, navraag bij Barcelona leert dat Urresti zijn transfer waarschijnlijk heeft verzonnen. „FC Barcelona heeft nooit contact gehad met Andoni Urresti”, zegt de perschef van de Catalaanse club desgevraagd. „Niet met hemzelf, zijn club of zijn zaakwaarnemer. Hij zal hier niet spelen.”

Volgens John Fermont, voorzitter van Fermonia Boys, vertrekt Urresti volgende maand gewoon naar Spanje. „Dat is wat hij mij heeft verteld, dus daar ga ik nog steeds van uit. Wij praten er in ieder geval niet meer over. Andoni moet zich ineens voor iedereen verantwoorden, zelfs voor zijn medespelers. In december zien we wel verder.”

Urresti zelf is niet voor commentaar bereikbaar. Hij weigert om nog met journalisten te praten. Fermont: „Hij voelt zich aangetast door de media. Naar zijn mening is er alleen maar onzin over hem verschenen.”