Studenten bestormen Colosseum uit protest tegen bezuinigingen

Italiaanse studenten hebben donderdagmiddag de Toren van Pisa bezet en het Colosseum in Rome bestormd. De studenten protesteren tegen de door de regering-Berlusconi aangekondigde bezuinigingen en onderwijshervormingen. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA drongen zo’n twintig studenten de Toren van Pisa binnen en hielden ze toeristen tegen bij de ingang.

In Rome verliet een groep studenten een grote demonstratie om het Colosseum binnen te dringen. Een aantal studenten beklom één van de torens en hing een spandoek op met de tekst ‘No cuts, no profit’.

In andere steden trad de politie hard op tegen de jonge betogers. Zes studenten raakten gewond toen ze in Florence in aanvaring kwamen met politieagenten. Naast straatprotesten bezetten studenten in tal van steden, waaronder Napels en Palermo, delen van de universiteiten.

    • Pim van den Dool