Staarwedstrijd op elke website

Jimmy Wales zelf zal er inmiddels ook wel droge ogen van krijgen: hij staart sinds enkele weken de wereld in vanaf zijn site, Wikipedia. Die verplichte staarwedstrijd bij elk bezoek aan de online encyclopedie is om zenuwachtig van te worden, maar ieder z’n ding, en ook voor liefhebbers van een starende Jimmy Wales is blijkbaar een markt.

Een van die liefhebbers, of een masochist, heeft een add-on ontwikkelt voor Google Chrome die elke website voorziet van de knipperschuwe Wikipedia-oprichter. Zo’n drieduizend Chromegebruikers hebben Wales inmiddels boven elke website die ze bezoeken.

Download de extensie hier. Voor de twijfelaars staan hieronder nog enkele voorbeelden.

Jimmy Wales op bezoek bij onsJimmy Wales op bezoek bij ons

Googelen onder het toeziend oog van WalesGoogelen onder het toeziend oog van Wales

Bij CNN lijkt Noord-Korea de starende Wales aan te pakkenBij CNN lijkt Noord-Korea de starende Wales aan te pakken

    • Peter van der Ploeg