Scott Pilgrim moet zeven gemene exen verslaan

scene uit de film Scott Pilgrim vs. the World (2010) FOTO: UPI Scott Pilgrim (MICHAEL CERA) faces off with one of Ramona?s evil exes in the amazing story of one romantic slacker?s quest to power up with love: the action-comedy ?Scott Pilgrim vs. the World?.

Scott Pilgrim vs. the World Regie: Edgar Wright. Met: Michael Cera. In: 15 bioscopen.**

In Scott Pilgrim vs. The World, gebaseerd op de stripverhalen van Bryan Lee O’Malley, moet de titelheld na elkaar zeven gemene ex-vriendjes verslaan, die cirkelen rond zijn geliefde Ramona Flowers. De kijker begint met aftellen en na twee, drie gevechten met die exen weet je het wel.

Scott Pilgrim vs. The World doet krampachtig zijn best om hip te zijn en bootst videogames na. Maar een game waarin de kijker niet zelf kan meespelen, wordt saai. Het probleem met hip is ook: je bent het pas als het lijkt alsof je er geen moeite voor hoeft te doen. Anders wordt het treurig.

Als Scott Pilgrim gaat het komische talent van Michael Cera grotendeels verloren. Misschien omdat een sukkelig type hem beter ligt.

Eerder dit jaar was Kick Ass in de bioscoop te zien, dat op een vergelijkbare manier stripcultuur en film probeerde te vermengen. Ook dat leverde niet veel op. De gouden formule om film en hedendaagse beeldcultuur enigszins flitsend te vermengen is nog niet gevonden.

Peter de Bruijn

    • Peter de Bruijn